We serve persoonlijk: Welmoet Kok

Mijn naam is Welmoet Kok en ik ben bestuurslid van een goed doel op Sri Lanka, de Stichting Hellabeem. Dit is een door Nederlanders met o.a. Lions geld opgezet en geleid opleidingsinstituut en revalidatiecentrum voor jongeren met een lichamelijke handicap. Het is een kleinschalige organisatie zonder strijkstokken.

De pupillen verblijven gedurende een aantal jaren op Hellabeem, krijgen onderwijs, medische en psychosociale begeleiding en leren een vak, zodat ze aan het eind van hun verblijf zelf een bedrijfje kunnen beginnen of een baan kunnen vinden, waarbij zij ook een startkapitaaltje ontvangen. Ook daarna worden zij verder gevolgd en begeleid. Een unieke vorm van ontwikkelingssamenwerking.

Hellabeem is gelegen op een prachtige locatie, met schoolgebouwen, hostels, personeelsgebouwen, een therapeutisch zwembad, moestuin, plantages voor kaneel etc. Ook zijn er twee bungalows voor gasten. Het onderwijs is zeer uiteenlopend, de eigen taal, Engels, computeronderwijs en de specifieke vakrichting die past bij de mogelijkheden van de betreffende leerling.

Ik maak me sterk voor dit goede doel omdat ik geloof in deze werkwijze: alles is erop gericht de pupillen een zelfstandige, onafhankelijke toekomst te geven. Zie www.hellabeem.org

Hellabeem Sri Lanka

Het schillen van de kaneelbas.