Tassen vol ingezameld door Lions Club Gooiland voor de Voedselbank

NAARDEN – Een prachtige opbrengst van de inzamelingsactie van de vrouwen van Lions Club Gooiland in samenwerking met en voor de Voedselbank.

Deze actie werd voor het eerst in de Vesting gehouden. In andere wijken van Naarden wordt de inzameling normaliter door scholieren uitgevoerd, maar vanwege het coronavirus dit jaar niet. Dat bracht de vrouwen van Lions Club Gooiland op het idee om de actie van hen over te nemen, maar dan op nieuw terrein: de Vesting.

De Lions Club heeft huis-aan-huis plastic tasjes verspreid met een brief erbij, met aanwijzingen over welke producten geschonken kunnen worden aan de Voedselbank en wanneer de tasjes weer werden opgehaald. De vrouwen kwamen deze gisteren bij de inwoners ophalen.

‘We hebben héél veel tasjes opgehaald’, laat de Lions Club weten. ‘En het was heel duidelijk dat buren elkaar hebben aangespoord. Bij sommige straten kregen we huis na huis volgeladen tasjes. Er waren veel enthousiaste reacties van mensen die even naar buiten kwamen om ons te bedanken voor deze actie.’

De Voedselbank was aangenaam verrast met deze enorme hoeveelheid tassen met inhoud. Lions Club Gooiland: ‘De Vesting wordt bedankt! Het is een mooie gedachte dat we samen de klanten van de Voedselbank hiermee hebben kunnen helpen.’