Over LG Gooiland

Wie zijn we

Lions Club Gooiland is opgericht in 2004 als gemengde club en in 2008 als vrouwenclub verder gegaan. De club telt 28 leden. De diversiteit van de leden, qua beroep, leeftijd en interesses maakt dat we een ‘bont gezelschap’ zijn dat ernaar streeft een goede balans te vinden tussen service enerzijds, immers het doel van een service club en gezelligheid anderzijds.

Wat doen we

We komen zoals alle Lions clubs twee maal per maand bij elkaar, de tweede en vierde woensdag van de maand. We hebben ervoor gekozen om de tweede avond van de maand te besteden aan een korte vergadering, waarin we bespreken wat we doen aan service en hoe we dat realiseren.

Ook andere onderwerpen die het reilen en zeilen van de club betreffen komen in deze vergadering aan de orde. De vierde avond van de maand eten we samen en hebben daarna een programma avond, wat inhoudt dat de programma commissie een programma verzorgt.

Dit kan bijvoorbeeld een externe spreker zijn, maar ook een presentatie door een van de leden van een dierbaar onderwerp.

We serve

De projecten die we doen in het kader van service kunnen van materiële en immateriële aard zijn. Zo hebben we onder andere grote fundraising projecten gehouden met goede financiële resultaten, hebben we de handen uit de mouwen gestoken om mensen te helpen bij het opknappen van vakantiehuisjes en ouderen een leuk uitje te bezorgen.

Hoe doen we dit

Om ervoor te zorgen dat al deze ideeën ook werkelijk gerealiseerd kunnen worden kent de club een aantal commissies. Vrijwel ieder lid maakt deel uit van een commissie en de samenwerking binnen en tussen de commissies versterkt weer de onderlinge band.

Het bestuur

Het bestuur, waarin iedereen een keer aan de beurt komt een rol te vervullen, zet de lijn uit en coördineert de verschillende commissies. Daarnaast organiseert het bestuur een aantal feestelijke momenten in het Lions jaar zoals de dies natalis en de nieuwjaarsreceptie.

Samengevat

LC Gooiland is een dynamische, enthousiaste en ambititieuze club, die tegelijkertijd voor veel gezelligheid zorgt,