Lever je punten in voor de voedselbank!

In het kader van de landelijke D.E. kerstactie van de Lionsclubs in Nederland gaat ook dit jaar de Lionsclub LC Gooiland weer Douwe Egberts koffie- en theepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd tegen pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. Tijdens de verzamelactie in het Gooi van vorig jaar werden circa 2 miljoen punten geteld, wat uiteindelijk maar liefst 4.100 pakken koffie opleverde voor de locale voedselbanken.

Kerstactie voor de voedselbank

Ondanks de aantrekkende economie zijn er nog teveel mensen die ondersteuning door de voedselbank nodig hebben, helaas ook in het Gooi! Maar koffie zit meestal niet in een standaard voedselpakket en als je maar van een paar tientjes per week rond moet komen is een pak koffie snel onbetaalbare luxe. Maar in de feestelijke decembermaand, waar we onszelf en elkaar iets extra’s gunnen, mag dus ook een pak koffie in de voedselpakketten niet ontbreken.

Een pak koffie voor 600 D.E. punten

De ingezamelde koffie- en theepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie, 600 waardepunten komen gelijk aan 1 pak koffie. En ook dit jaar ondersteunt Douwe Egberts de landelijke kerstactie weer door de totale opbrengst met minimaal 15% te verhogen.

Alhoewel deze kerstactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen komen de pakken koffie ten goede aan de lokale voedselbanken in het Gooi te weten de Voedselbank Gooi en omstreken en Voedselbank Naarden Bussum.

In heel Nederland wordt weer meer filterkoffie gedronken en liggen er nog miljoenen koffiepunten in keukenlades en trommeltjes. Daarom een oproep aan iedereen: mest de keukenlade uit, kijk in de verzameltrommeltjes, keer de keukenpotjes om. En lever uw DE-waardepunten in, zodat de klanten van de voedselbanken ook dit jaar weer kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie! Meer informatie over de D.E. kerstactie is te vinden op www.lionshelpen.nl

Ontzettend leuk dat jullie dit weer gaan doen, super bedankt.
Wij hebben het afgelopen jaar bijna iedere week een pak koffie uit kunnen delen aan onze klanten. We kregen geregeld te horen hoe fijn mensen dit vonden want uiteindelijk valt het onder de ‘luxe producten’ voor de voedselbank afnemers.
Ontzettend veel dank namens het bestuur van de Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent en uiteraard heel veel succes met deze top actie.

Met vriendelijke groet,
Yvonne Craig
Voorzitter Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent

DE box

Inzamelpunten

  • Bussum: Le Perron, Julianaplein 94 / EkoPlaza, Huizerweg 17 -19 / AH, Veerstraat 20
  • Hilversumse Meent : AH, Meent 19
  • Hilversum: AH, Langestraat 53 / Biologische Slagerij, Bussumerstraat 50
  • Naarden: AH, Amersfoortsestraat weg 3a
  • Blaricum: AH, Huizerweg 8
  • Laren: AH, Zevenend 2 / Rene Expert Kapsalon, Krommepad 1a